Cheque van 500 euro voor Spanjaardgemaal

geplaatst in: Geen categorie | 0

Omdat een receptie bij gelegenheid van haar 25-jarig jubileum als makelaar in tijden van het heersende coronavirus niet aan de orde kan zijn, besloot Saskia Vreeman een bedrag van 500 euro te doneren aan een lokaal goed doel. Haar keuze viel daarbij op het Spanjaardgemaal, dat op het punt staat grondig gerestaureerd te worden.

Ze kondigde tevens aan de komende vijf jaren het initiatief als sponsor te willen steunen. Oprichter Peter Welles van de Stichting Vrienden van het Spanjaardgemaal nam de cheque vrijdag dankbaar in ontvangst.

“Vorig jaar tijdens Open Monumentendag deed ik mee aan de loop, die ook langs het gemaal ging”, verklaart Saskia Vreeman haar keuze. “Zelf ben ik mede door mijn vak behoorlijk geïnteresseerd in gebouwen en techniek en hecht ik ook waarde aan het in stand houden van cultureel erfgoed. Daarvan is al genoeg gesloopt. Ik vind het heel leuk om te zien welke plannen er zijn en hoe ze de boel interactief willen maken. Ook mooi dat mensen zich daar sterk voor willen maken.”

Op de foto overhandigt Saskia Vreeman de cheque aan Peter Welles.