Kom op, handen uit de mouwen. Dat is het idee achter NLdoet, het nationale vrijwilligersweekend dat volgende week plaatsvindt. Ook instellingen uit Borne doen weer mee. Zoals de stichting Vrienden van het Spanjaardgemaal. Bij het gemaal aan de Piepersveldweg/Veldhuisweg wordt vrijdag 9 maart van 9.30 tot 12.00 uur opgeruimd, geharkt en gesnoeid Aanmelden voor de klussen kan via nldoet.nl.

Museum Het Bussemakerhuis kan vrijdagmiddag hulp gebruiken bij het inrichten van een educatieve hoek in het monumentale pand aan de Ennekerdijk. Ook de tuin moet worden klaargemaakt. Begonnen wordt om 13.00 uur. De verwachting is dat het werk om 16.30 uur is gedaan. Opgeven via info@bussemakerhuis.nl.

Een dag later wordt de Kloostergaarde bij theehuis De Karmeliet in Zenderen klaar gemaakt voor een nieuw seizoen. Begonnen wordt om 10.30 uur. En ook weer om 13.00 en 14.15 uur. Opgave: www.nldoet.nl.

(Dit artikel verscheen op 2 maart 2018 in Dagblad Tubantia)