RaboBank “Midden Twente” bezoekt het Spanjaard gemaal!

geplaatst in: Geen categorie | 0

Dat ook groepen dit unieke stukje industrieel erfgoed weten te vinden, is voor stichting “Vrienden van het Spanjaard gemaal” een geweldige opsteker.

Op donderdag 21 september was een grote groep van de Rabo bank midden Twente onze gast. Ruim 40 personen kwamen op de fiets naar het gemaal toe. Peter Welles, gids en bestuurslid van de stichting, gaf een boeiende presentatie over het onstaan van de Bornse textiel in z’n algemeenheid en de rol daarbij van het Spanjaard gemaal in het bijzonder. Na een korte reactie vanuit de groep, werd de fietstocht vervolgd.

Groepen die geïnteresseerd zijn in een rondleiding met een uitleg over de geschiedenis van “het Watermachientje”,  kunnen zich aanmelden via de site.